Investeer in jezelf en jaag je dromen na

Return on investment klinkt als zo’n typische zakelijke term. Maar kan je ook perfect op jezelf toepassen. Twijfel je over bepaalde keuzes? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Overweeg je om als zzp’er in de zorg te gaan werken? Investeer in jezelf. Het kan hele mooie persoonlijke winst opleveren. En een eigen onderneming 😉

Waarom investeren in jezelf?

 • Je maakt andere keuzes
  In het leven kom je voor veel keuzes te staan. Grote en kleine. Wil je bijvoorbeeld graag als zzp’er in de zorg werken? Zoek uit wat jou drijft, wat jij belangrijk vindt en wat voor- en nadelen zijn. Zo maak je bewustere keuzes, waar je 100% achter staat.
 • Je komt dichterbij jezelf
  Waar je ook bent, je neemt jezelf altijd mee. Het is dan ook een stuk gezelliger als je een hechte band hebt met jezelf. Door te investeren, kom je dichterbij je hart en weet je beter wat je wilt. Dit geeft rust en vertrouwen.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen
  Veel mensen geven hun mening. Gevraagd of ongevraagd. Hierdoor raak je misschien uit balans. Zoek uit waardoor jij stevig in je schoenen staat. Wat jou een boost geeft. En hoe jij uitblinkt. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en leg je andere meningen makkelijker naast je neer.
 • Je leeft gelukkiger en gezonder
  Investeer in jezelf. Je wordt hierdoor bewuster van bepaalde patronen, krijgt nieuwe ideeën en laat sommige oude gewoontes los. Zo leef je dichterbij jezelf en automatisch ook gelukkiger en gezonder. En eerlijk: als je goed voor jezelf zorgt, kan je ook beter zorgen voor de mensen om je heen. Helemaal belangrijk als professioneel zorgverlener.

Hoe doe je dit?

 1. Stel jezelf doelen
  Als je investeert in jezelf, is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Wil je dichterbij jezelf komen? Meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Denk je eraan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan? Schrijf je doelen op. Maak daarbij concreet wat jij wilt bereiken en hoeveel tijd je jezelf daarvoor gunt.
 2. Investeer in persoonlijke ontwikkeling
  Wat je leeftijd ook is, je bent nooit uitgeleerd. Lees boeken, volg workshops en ga actief aan de slag met jezelf. Er is zoveel te leren! Wil je nóg meer verdieping? Met de juiste coaching, cursus of opleiding kom je dichterbij jezelf.
 3. Luister naar je gevoel
  Misschien een beetje cliché. Toch klopt het vaak wel. Je intuïtie laat je niet snel in de steek. Volg je gevoel, deze is vaak belangrijker dan de mening van anderen.
 4. Zorg goed voor jezelf
  Er is er maar één die echt goed voor jou kan zorgen. En dat ben je zelf. Hoe je dat doet? Zorg voor voldoende rust en beweging. Daarmee behaal je al een grote winst. Ook krijg je energie van je omgeving. Investeer dus in de fijne mensen om je heen.

Je ziet het… door de juiste coaching en begeleiding kom je op jouw bestemming. Wil je investeren in jezelf? Kies je voor jouw vrijheid en wil je als ondernemer in de zorg werken? Geef je dan op voor de Business Boost!