Feiten en fabels voor zzp’ers in de zorg

Je kent ze vast wel. Mensen die dingen zeggen op basis van iets wat ze via-via hebben gehoord. Opmerkingen die misschien jouw keuzes belemmeren. Bijvoorbeeld om wel of niet zzp’er te worden in de zorg. Zonde! Daarom speciaal voor jou als zorgverlener hieronder drie feiten en fabels op een rij over zzp’en in de zorg.

Fabel 1: Als zzp’er in de zorg heb je veel kosten aan verzekeringen en belasting. Hierdoor houd je per saldo niet meer over dan in loondienst.

Dit is niet het geval! Als zzp’er in de zorg verdien je zo het dubbele als in loondienst. En dan zijn alle kosten er al vanaf gehaald. Stel, je werkt in loondienst 36 uur per week en verdient netto 2100 euro. Als zzp’er in de zorg kan je gerust € 45 per uur vragen. € 45 keer 156 uur per maand is € 7020. Haal hier 35% vanaf (ondernemerskosten), dan houd je ruim € 4500 netto per maand over. En dat terwijl je hetzelfde aantal uren werkt.

Fabel 2: Als zzp’er ben ik duurder dan mijn collega’s in loondienst.

Als je in loondienst werkt, heb je vaak geen idee wat jouw werkgever voor jou betaalt aan loonheffing, verzekeringen, pensioenopbouw en eventuele andere lasten. Als jij 2100 euro netto per maand verdient, zitten hier voor je werkgever nog veel euro’s bovenop aan sociale lasten.

Daarnaast werk je als zzp’er vaker. Waarom? Als je ziek of afwezig bent en daardoor niet werkt, verdien je geen geld. Je zult dus sneller toch wel werken, ook al voel je je bij het opstaan een beetje beroerd of zijn er andere omstandigheden. Je opdrachtgever (zorginstelling) betaalt uiteindelijk alleen voor de door jou gewerkte uren, dus krijgt altijd waar voor z’n geld.

Als je in loondienst ziek bent, betaalt de zorginstelling je loon gewoon door. En een andere collega (in loondienst of een zzp’er) moet invallen. Dit kost het ziekenhuis dubbel geld. Kan niemand invallen? Dan krijgt de rest van het team er extra werk erbij. En eerlijk, werkdruk is er al genoeg in de zorg.

Fabel 3: Als zzp’er heb ik geen vast team, omdat ik vaak wissel van opdracht.

Dit is zeker niet standaard. Veel opdrachten in de zorg duren minstens een jaar. Genoeg tijd voor leuke collega’s en een vast team. Let bij langdurige opdrachten trouwens wel op dat je aan de voorwaarden van een zzp’er voldoet.

Uiteraard is de duur van jouw opdracht afhankelijk van je functie en je voorkeuren. Als je juist veel afwisseling zoekt, zijn hier ook genoeg (kortere) opdrachten voor te vinden.

Feit 1: Als zzp’er kun je veel meer verdienen dan in loondienst.

De bedragen bij fabel 1, geven al antwoord op deze stelling. Bepaal jouw waarde en je zult zien dat je meer verdient en/of minder werkt voor dezelfde inkomsten. Natuurlijk is geld niet de enige drijfveer, maar het is een leuke bijkomstigheid voor alle energie die jij met plezier in jouw werk stopt.

Feit 2: Als zzp’er bepaal ik zelf waar ik mijn geld aan uitgeef.

Ja, als zelfstandig ondernemer is het helemaal aan jou waar jij je geld aan uitgeeft. Dit geldt voor persoonlijke, maar ook voor zakelijke uitgaven en investeringen. Je kiest bijvoorbeeld zelf of je uit eten gaat, nieuwe kleding shopt, pensioen opbouwt, welke niet-verplichte verzekeringen je wel of niet afsluit en wat je doet met het geld dat je maandelijks nog overhoudt. En vergeet niet: met geld kun je geld maken. Investeer het daarom verstandig.

Feit 3: Als zzp’er valt de administratie van jouw eenmanszaak reuze mee.

Tegenwoordig zijn er veel handige apps, waardoor boekhouden best makkelijk is. Timmer je lekker aan de weg? Huur dan een boekhouder of accountant in om alles bij te houden. Ieder zijn vak. De tijd die je overhoud door een boekhouder in te huren, kan jij werken en dus geld verdienen waarmee je jouw boekhouder kan betalen. Heerlijk, toch?!

Hopelijk geven deze feiten en fabels jou meer inzicht in wat ondernemen in de zorg daadwerkelijk inhoudt. Wil je graag starten met jouw eigen onderneming in de zorg? Of ben je net gestart als zzp’er in de zorg en heb je nog veel vragen? Lees hier meer over de toffe Business Boost van OndernemerindeZorg en leer alle ins en outs van zzp’en in de zorg.