3 tips voor werk uitbesteden: wat is verstandig en waar let je op?

Als ondernemer in de zorg kan je zo dag en nacht werken, als je wilt. Want er is werk in overvloed. Helemaal omdat je als zzp’er ook je administratie en ander regelwerk hebt, zoals het binnenhalen van je volgende opdrachten. Zaken die tijd kosten en als het goed is ook veel mooi werk opleveren. Ben je iets te druk? Of wil je je graag volledig focussen op het verlenen van zorg? Geef bepaalde werkzaamheden uit handen.

Is werk uitbesteden rendabel?
Misschien denk je: maar het uit handen geven van werk kost toch geld? Dat klopt. Maar als het goed is levert dit ook veel op. Je hebt namelijk minder verantwoordelijkheden en meer ruimte in je agenda voor andere zaken. Bijvoorbeeld voor extra vrije tijd, of om meer uren te werken. Kostentechnisch is het dus zo gek niet om sommige werkzaamheden niet meer zelf te doen. Hieronder vind je een overzicht.

 • Bemiddelingsbureau
  Het zoeken van nieuwe opdrachten kost tijd en energie. Daarnaast kan het ook best spannend zijn om rond te bellen. Een bemiddelingsbureau heeft de juiste connecties en helpt je graag aan de perfecte opdracht.
  En dat kost jou helemaal niets! Nieuwsgierig? Neem contact op.
 • Boekhouding
  Ben je niet zo goed in cijfertjes? Geen zorgen, er zijn genoeg boekhouders en accountants die dit juist heel leuk vinden. Het kan je veel rust geven om je administratie uit handen te geven. Voordeel is dat boekhouders en accountants vaak precies werken van welke regelingen of voordelen jij gebruik kunt maken. Dus de kosten die je maakt, zijn wellicht snel terugverdiend.
  Veel ondernemers factureren overigens wel zelf. Investeer daarom in een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma (vaak betaal je abonnementskosten per maand), dan houd je alles overzichtelijk. Daarnaast is zo’n boekhoudprogramma ook ideaal voor je boekhouder of accountant.
 • Communicatie/marketing
  Start jij als zzp’er in de zorg? Dan heb je een naam en misschien ook een logo nodig. En wil je graag dat iedereen weet wat jouw mooie werk als ondernemer in de zorg inhoudt? Schakel dan social media in. Heb je hier niet zoveel kaas van gegeten? Er zijn genoeg specialisten die jou hier graag bij helpen. Vind je dit toch iets te prijzig? Zoek een handige ontwerp-app uit. Hiermee kun je vrij makkelijk je logo, advertenties en social media posts ontwerpen.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.  We helpen je graag aan nieuwe opdrachten. En dat niet alleen. Als je andere vragen hebt over het ondernemerschap, kan je ook bij ons terecht.