17 oktober: de dag van de baas

Bij een baas denk je misschien al snel aan iemand met personeel in dienst. Maar het leuke is: als zzp’er (in de zorg) ben je altijd de baas. Namelijk over jouw onderneming. Jij bepaalt welke diensten je waar en wanneer aanbiedt. Met als gevolg dat je optimaal plezier hebt in je werk en daardoor de beste kwaliteit zorg verleent. Dan ben je pas écht een baas!

Waarom is plezier in je werk zo belangrijk?

Eigenlijk om meerdere redenen. Allereerst ben je dan meer ontspannen, waardoor je weinig tot geen stress ervaart. Ook zorgt plezier in je werk ervoor dat je beter in je vel zit. Als zorgverlener betekent dit dat je beter voor anderen kunt zorgen en dus nóg betere kwaliteit biedt.

We zijn allemaal mens. En dat betekent dat we soms fouten maken. Gun jezelf fouten te maken, leer ervan en ontwikkel jezelf door. Zo blijf je jezelf stimuleren en houd je plezier in je werk.

Vijf grote voordelen van zzp’en in de zorg

  • Meer passie voor je werk. Want jij weet het beste waar je goed in bent en waar je energie van krijg. Jij kiest als zzp’er dus zelf welke zorg je verleent.
  • Explosieve stijging in jouw kennis en ervaring. Want als zzp’er kom je bij verschillende zorginstellingen. Hierdoor doe je ineens zóveel meer kennis en ervaring op.
  • Regie over jouw werkzaamheden, werktijden en werkdagen. Dit is wel één van de grootste voordelen van zzp’en in de zorg. Want dit geeft een bepaalde vrijheid, ook al heb je natuurlijk je inkomen nodig. Heb je een gezin? Of een privé situatie waarbij het prettig is dat jij je eigen agenda beheert? Als ondernemer in de zorg bepaal jij zelf volledig waar jij werkt, wat je doet en wanneer je dit doet.

 

  • Je krijgt een goed uurtarief, waardoor je meer financiële vrijheid hebt. En dat is vast welkom, nu de inflatie zo hoog oploopt. Sterker nog, je kunt als zzp’er in de zorg zelfs minder werken en alsnog meer verdienen dan in loondienst. Hoe fijn is dat?
  • Fijne balans tussen werk en privé. Als zzp’er in de zorg kan je je namelijk beter afschermen voor teveel werken. En je daarmee op je familie, vrienden en eventuele hobby’s focussen. Natuurlijk zal je ook als zzp’er soms echt wel gevraagd worden om een extra dienst te draaien. Maar eerlijk, als zzp’er sta je toch iets steviger in je schoenen om soms ook ‘nee’ te zeggen.

Ben je klaar om eigen baas te zijn? Of ben je al zzp’er in de zorg en wil je graag een extra duwtje in de rug? Laat je inspireren en lees deze handige Roadmap. Dé route naar jouw vrijheid als zzp’er in de zorg!